HTML

artinvent blog

Friss topikok

  • NG_Artinvent: @-ling: igen, egyfajta iroda-galéria féle dolog lesz, megvásárolható képekkel. (2010.08.30. 14:53) Költözünk
  • NG_Artinvent: Hát igen, erről van szó... köszönet a megjegyzésért. Azt fontos még hozzátenni, hogy természetesen... (2010.06.11. 12:06) Mivégre vagyunk e piacon?

Linkblog

2010.08.29. 14:06 NG_Artinvent

Költözünk

Share

Miután eldöntöttük, hogy új irodára van szükségünk, hónapokig ízlelgettük a különböző alternatívákat. Irodaház, üzlethelység, új építésű vagy régi bérház, nagyon tágas a külvárosban, vagy kicsi, a központban... Igazi dilemma ez egy olyan cég számára, amely bár tudja mit akar, mégis viaskodik magában, hogy vajon az baj-e ha megosztja az irodába látogatókat, vagy inkább álljon csak be a jól megszokott sorba, és menjen a biztos visszafogottság irányába. Végülis a hónapokig tartó évődés eredménye a következő: közepes méretű iroda, egy belvárosi, régi bérházban, megosztó belső térrel. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ami a megosztást illeti, elsősorban a falakról kell említést tennünk. Amikor beléptünk ebbe a közepesen lepusztult, nagyjából 10 éve üresen álló lakásba, rögtön beleszerettünk a tereibe, a formáiba, a fekvésébe. A falakon koszos, de többé-kevésbé épségben lévő tapétát találtunk. Amint azon tanakodtunk mi legyen a fallal - fessük, tapétázzuk, hogyan színezzük... - letéptünk egy darab tapétát, hogy megnézzük milyen állapotban van a fal. Aztán letéptük az egész csíkot, aztán a mellette lévőt, majd 5 percen belül majdnem a szoba összes falát megszabadítottuk a borítástól. Ami alatta volt, az minden jelenlévőt nagyjából egyhangúan lelkesített. Ahogy ott álltunk, előttünk volt egy bő évszázad története egy számtalan rétegből álló, különböző színű falfestékekben, felújításokban, javításokban, hibákban bővelkedő textúrában. Úgy döntöttünk, ezt nem akarjuk eltakarni. Ehelyett kijavítjuk amit kell, simára csiszoljuk, amennyire szükséges, és lelakkozzuk, hogy legyen egy kis fénye. A végeredmény egy igazán érdekes falstruktúra, amelyen láthatjuk milyen színűek is voltak valaha a szobák, találtunk zsíros festékkel és hengerrel készített mintát, újságpapír részleteket, és egy jó százéves kézírást is. Ez a látvány keveredve a hófehérre kent plafonnal, a magasfényű zománccal mázolt nyílászárókkal, az átlátszó kristálycsillárral és a visszafogott skandináv design-t idéző (hát Ikea, ja.. ) bútorokkal, igazán egyedi, otthonos iroda hangulatát sugallja.

 

A megosztás tehát a fal mentén értendő. Alapvetően eddig kétféle reakcióval találkoztunk. Az egyik a "most lesz csak felújítva?" illetve a "hát ti tudjátok.." típusú, a másik pedig a határozottan "basszus, ez k..va jó!!" kezdetű reakció. 

A fényképeken természetesen még a kezdeti viszonyok látszanak, hiszen hiányzik számos dekorációs elem, mint például azok a kortárs festmények, melyek ezeket az érdekes falakat fogják borítani. A kész, berendezett és belakott irodáról majd egy bővebb képriport is készül.

Szóval néhány napja már ide járunk dolgozni, és nagyon élvezzük.  

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://artinvent.blog.hu/api/trackback/id/tr112256364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-ling 2010.08.30. 14:49:17

qva jó, hogy így hagytátotk a falakat, gratula!
kíváncsi vagyok a festményekre - egyben tárlat is lesz, ahol vásárolhatóak? ;)

NG_Artinvent 2010.08.30. 14:53:50

@-ling: igen, egyfajta iroda-galéria féle dolog lesz, megvásárolható képekkel.
süti beállítások módosítása