HTML

artinvent blog

Friss topikok

  • NG_Artinvent: @-ling: igen, egyfajta iroda-galéria féle dolog lesz, megvásárolható képekkel. (2010.08.30. 14:53) Költözünk
  • NG_Artinvent: Hát igen, erről van szó... köszönet a megjegyzésért. Azt fontos még hozzátenni, hogy természetesen... (2010.06.11. 12:06) Mivégre vagyunk e piacon?

Linkblog

2010.06.01. 16:43 NG_Artinvent

Mivégre vagyunk e piacon?

Share

Az Artinvent létrejöttének részben személyes, részben szakmai okai voltak, melyek összessége végezetül mind egy irányba mutatott. Az ún. reklámszakma ilyen-olyan oldalain, területein és pozícióiban eltöltött hosszú évek során mind azt tapasztaltuk, hogy a szakmáról alkotott idealisztikus "kitaláljuk-eladjuk-megvalósítjuk-büszkénörülünkneki" képünk a ledolgozott évek számával fordítottan arányosan csorbult. Ez itt persze nem a személyes nyafogásra kialakított felület, de mégis fontos ezt előre világossá tenni.

Az Artinvent azért jött létre, mert néhányan úgy gondoljuk, nem a kreativitással, nem az eredeti ötletek hiányával, de mégcsak nem is a kockázatkerülő hirdetői magatartással magyarázható az igazán egyedi kommunikációs megoldások hiánya. Az egyedi koncepciók sokkal inkább a megvalósítás mezején véreznek el. A hirdetői oldalon jelentkezik az igény, a médiaügynökség és a kreatív is szállítja az ötletet, de mindenki a másik féltől várja a kvázi lebonyolítást. A klasszikus ügynökségi felépítést ismerve ez érthető is: a multik nem engedhetik meg maguknak - különösen a mostani szűkösnek vélt időkben - hogy külön embert, csapatot tartsanak fenn a szokásostól eltérő megoldások megvalósítására. Mi azonban hiszünk benne, hogy a megfelelő erőforrások ráfordítása esetén a sorsukat a kukában végző ötletek releváns hányada megvalósítható. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elmúlt bő féléves ténykedésünk alatt szinte az összes newbiz találkozásunkból - ha nem is feltétlenül megrendelés, de legalább - brief lett. Néhány brief-ből pedig megrendelés, melyekből később megvalósult, sikeres projektek.

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy megosszunk olyan gondolatokat, amelyek minket foglalkoztatnak, olyan megoldásokat, amelyek minket szórakoztatnak, vagy csodálattal töltenek el, illetve olyan munkáinkat, amelyekre büszkék vagyunk. 

Feel free to comment. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://artinvent.blog.hu/api/trackback/id/tr22048255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-ling 2010.06.10. 22:51:21

nemrég visszadobott a médiás zsenibrigád egy óriásplakát tervet, mikor is egy darab kisméretű mozgásérzékelős reflektor került volna a szerkezetre. szerintük ez a technológiai bravúr rettenetesen drága lett volna (bármely más speciális megoldáshoz képest)

úgyhogy kezdhetnétek is a hangra, mozgásra, fénymennyiségre és bármi másra működő megoldások felvételét a kínálatba :)

NG_Artinvent 2010.06.11. 12:06:58

Hát igen, erről van szó... köszönet a megjegyzésért. Azt fontos még hozzátenni, hogy természetesen ahogy ezek az egyedi megoldások lényegesen több munkát, utánajárást igényelnek, úgy az is igaz, hogy nem mérhetők költségeit tekintve a klasszikus tömegmédiumok költségeihez. De hát ugye ezek nem is erről szólnak, nem cost-per-thousand-ben mérendő a hatékonyság.
Ami a konkrét problémát illeti, megoldható a mozgásérzékelős reflektor, de ennél lényegesen komplexebb technikai problémák is. Nálunk volt már példa mozgásérzékelős vetítésre, vagy mondjuk érintőképernyős kirakatra is... Igazság szerint csak a rendelkezésre álló idő és budget szabhat határt.
süti beállítások módosítása